Караянчева от Шипка: Това, че президентът иска да дойде тук и да чете слово си е негов проблем

България 03.03.2021 11:35 Снимка: ДНЕС+

Караянчева от Шипка: Това, че президентът иска да дойде тук и да чете слово си е негов проблем

Политиците трябва да преосмислим действията си, каза още председателят на НС

„Всяка година идвам на Шипка, за да положа цветя пред паметника и да изкажа своята почит към всички храбри български опълченци, руски воини и воини от всички европейски общности, които са загинали за нашата свобода. Тук е върхът, който поне един път в годината трябва да изкачваме, за да може да помним миналото и да градим бъдещето“. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева, която почете паметта на опълченците.

„На този връх трябва да преосмислим действията си и да се замислим защо понякога не може да превъзмогнем егоизма си. Защо повече разрушаваме, отколкото градим. Защо не може да се обединим зад една обща цел, защото деди са намирали идея да се обединят около общото благо. Трябва да бъдем силни в името на България и да преглътнем различията си“, каза още Караянчева.

Според Караянчева решението за отмяна на тържествата на Шипка е правилно. 

„Тържествата на Шипка са под патронажа на председателя на Народното събрание, а това, че президентът иска да дойде днес тук и да чете слово си е негов проблем. Но няма официални тържества. Не е важно да четеш помпозни слова, а е важно какво чувстваш и да го споделиш с хората, дошли тук“, смята председателят на парламента.

Този парламент работеше при много трудни условия, но е имало и хубави събития, които са се случили, смята тя. 

„Всеки парламент накрая има нисък рейтинг. Не може да кажем, че не сме сбъркали. Затова и ще разкажем какво сме свършили и какво предлагаме на българските граждани, за да може отново да ни изберат“, допълни Караянчева./tribune.bg

CHF CHF 1 1.77625
GBP GBP 1 2.25344
RON RON 10 3.97018
TRY TRY 10 2.02274
USD USD 1 1.63176