Къде зареждат багерите, с които се снима Борисов, пита Свиленски

България 21.01.2021 15:17 Снимка: ДНЕС+

Къде зареждат багерите, с които се снима Борисов, пита Свиленски

Депутатите приеха на първо четене Закона за административно регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, с които в законодателството бе въведен терминът "вътрешен обект" и с него изискванията за регистрация на такъв. "За" бяха 74 депутати, 18 "против" и 16 бяха "въздържал се".

В дискусията активно участваха представителите на БСП, които изразиха съмненията си в законопроекта. БСП ще се въздържи, както каза социалистът Румен Гечев. Той се противопостави на това, че проектът не е минал през бюджетна комисия, а се очаква да има от него бюджетни ефекти.

Георги Свиленски посочи, че проблемите са създадени от управляващите. Той изрази недоумение как премиерът, който се качил на толкова багери досега не разбрал, че те нямало къде да зареждат.

Според Свиленски е съмнителна промяната на един законопроект по 66 пъти, защото така се създавал хаос. "Защо премиерът използва "Обединени патриоти" да внасят закони и ви е страх да го покажете? От сряда до събота се снима с багеристите, но го няма да каже, че имат проблеми. Нали все ги пита: "Как е, работите ли?" Хайде да си кажем истината в очите!", призова той.

Депутатът Юлиан Ангелов от ВМРО бе категоричен, че с проекта се подпомага бранша.

Участие в дискусията взеха и народните представители Стефан Бурджев и Кристина Сидорова, които изразиха подкрепа към законопроекта, който премахва трудностите пред заинтересованите лица.

Присъстващите на заседанието, представители на браншови организации - Съюза на международните превозвачи, Камарата на автомобилните превозвачи, Националното сдружение на автомобилните превозвачи, Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива и Българската петролна и газова асоциация, изразиха подкрепата си за предложените промени. /news.bg

CHF CHF 1 1.76583
GBP GBP 1 2.26348
RON RON 10 4.01212
TRY TRY 10 2.21388
USD USD 1 1.59986