Иван Таков не се страхува от изключване от БСП, с радост си дава главата

България 11.02.2024 17:03 Снимка: БГНЕС

Иван Таков не се страхува от изключване от БСП, с радост си дава главата

Снетото доверие от председателя на партията за мен не е от такова значение. Това заяви пред БГНЕС председателят на БСП-София Иван Таков по повод решението на ръководството на партията към общинските съветници от групата на БСП в СОС.

По негови думи в този момент това било изключително маловажно.

"Аз се ползвам се с доверието на цялата градска организация, на градския съвет, на групата съветници, както и на местната коалиция, която ме е избрала за свой председател" изтъкна Таков.

Според него случващото се в момента е опит за натиск по отделни организации да излизат с позиции.

"До момента това се е случило единствено и само в районната организация на другарката Нинова, отбеляза той и допълни, че оттам нататък други позиции няма.

Той посочи, че се прави опит да се направи от мухата слон. Градската организация била единна и той се ползвал с нейното доверие.

Председателят на Групата на БСП в Столичния обищнски съвет подчерта, че целият смисъл е бил да заработи СОС, да бъдат сформирани комисиите и след три месеца безвремие да започнат да се случват важните неща за града.

Той заяви, че е работа на най-голямата група да намери работещо мнозинство, за да заработи Общинският съвет.

"Видя се абсолютно тяхната безпомощност да го направят това нещо и затова трябваше да изпием и тази горчилка, която се случи в последните няколко дни", обясни Таков.

Той напомни, че те са избрани от гражданите не да се ръководят от тяснопартийни сметки на партийните централи. Таков бе категоричен, че цената за поетия риск винаги ще си струва.

"Ако цената на това да заработи Общинският съвет и да започнат да се случват добри неща за града, е моята глава, аз с радост ще я платя отново", увери Таков.

Той заяви, че не се притеснява от изключване от БСП. Ако все пак това се случи, щял да продължи да работи в СОС заедно с групата общински съветници от местната коалиция "БСП за България". Нито ръководството на партията, нито Корнелия Нинова можели да изтръгнат социализма от неговото сърце.

Запитан дали би помислил за свой политически проект, той отговори: "Никога! Аз съм четвърто поколение социалист в тази партия и винаги ще ѝ остана верен".

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957