ИТН и ИБНИ в пореден скандал за спонсори зад граница

България 15.09.2021 14:56 Снимка: ДНЕС+

ИТН и ИБНИ в пореден скандал за спонсори зад граница

Минути преди края на 46-то Народно събрание ИТН и ИБНИ успяха да си спретнат пореден скандал. От трибуната Иво Атанасов от партията на Трифонов обяви, че съдебната реформа не се е случила не заради друг, а заради ДБ и ИБНИ, които са провалили съставянето на правителство.

Според Атанасов причината е, че ИБНИ не могат да се освободят от своите благодетели зад граница. „Ако успеете да се освободите от тях може и да се получи нещо“, обяви Атанасов. Той се обърна персонално към Николай Хаджигенов и обяви, че за разлика от него, той не е участвал в платени протести.

В отговор Хаджигенов обяви ИТН за жалки и опита да обиди Иво Атанасов, като обяви, че дори не успял да му запомни името, въпреки че бил предложен за правосъден министър.

„Ние зависимости нямаме, каквито имате вие, продължаваме и ще осъществим съдебната реформа“, отвърна на свой ред Атанасов и обяви, че Закона за закриване на спецправосъдието е лош и е писан или от студентите на Славов или от Христо Иванов от времето когато е бил вицепремиер на Бойко Борисов. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448