Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изхода на границата с Румъния

България 10.06.2023 10:13 Снимка: ДНЕС+

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изхода на границата с Румъния

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изхода на границата с Румъния при граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин", „Оряхово“ и „Кардам“ за товарни автомобили, съобщават от МВР на своя сайт.

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

 

Трафикът е нормален на всички ГКПП на границата с Гърция. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички ГКПП. В зоната на ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили трябва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границите с Република Северна Македония и Турция трафикът е нормален на всички ГКПП.

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993