Институционално падение: Президентът обяви правителство и прокуратура за „мафия“, зове за преврат

България 09.07.2020 19:06 Снимка: ДНЕС+

Институционално падение: Президентът обяви правителство и прокуратура за „мафия“, зове за преврат

Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме, обяви Радев пред протестъри от БСП и „десните“

Президентът Румен Радев предприе безпрецедентна стъпка в защита на поста си и на арестуваните си приближени. На специално аранжиран протест, с участието на БСП, „десни“, Мая Манолова и подкрепян от Васил Божков, Радев реши да „слезе сред хората“ и да ги поведе срещу властта.

„Ще си върнем България, мутри вън! Скъпи българи, благодаря, виждам хора от всички политически хоризонти и това не е случайно. Виждам хора малки и стари и това не е случайно. Българската мафия постигна невъзможното – обедини българите срещу себе си. От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт“, обяви Радев.

Призивите за държавен преврат идват броени часове след като двама президентски съветници – Пламен Узунов и Илия Милушев, се оказаха зад решетките заради разследвания за търговия с влияние и разкриване на държавна тайна.

„Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която мафията използва за свой щит и политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме“, заяви Радев, който обяви че не се страхувал от хората и затова се разхожда сред тях.

Цялата сцена беше подробно отразена от партийната телевизия на БСП, а журналистите в медията обявиха, че никога досега български президент не се е радвал на такава „народна любов“. Според тях премиерът Борисов щял да завижда, защото той никъде не е бил посрещан така от хората.

Въпреки слизането си сред „народа“, президентът отново не отговори на нито един журналистически въпрос. Опитите да бъде питан каквото и да било бяха предотвратени от верните му привърженици. Посмелите да задават въпроси журналисти бяха изблъскани с викове продажници, „м*стии“ и разградски „к*рви“. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.82056
GBP GBP 1 2.17694
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.28993
USD USD 1 1.65987