Илияна Йотова стана Рицар на годината на Ордена на тамплиерите

България 04.12.2023 19:14 Снимка: ДНЕС+

Илияна Йотова стана Рицар на годината на Ордена на тамплиерите

Отличието се дава всяка година преди Коледа за принос към обществото

Вицепремиерът Илияна Йотова получи отличието ,,Рицар на годината 2023” от Ордена на рицарите тамплиери на Храма на Йерусалим - Велик приорат България с главен началник Румен Ралчев.

Орденът връчва отличието си всяка година преди Коледа на граждански лица, които са дали своя принос към обществото.

Илияна Йотова не е първият вицепрезидент, който става Рицар тамплиер на годината. През 2015-а отличието получи и вицепрезидентът Маргарита Попова. Останалите жени - носители на титлата, са олимпийската шампионка Стефка Костадинова, която взе титлата миналата година, Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

“Достойнство, добротворчество, човеколюбие, доброта, развитие – това са петте думички вълшебни, които най-прилягат на вашия орден”, каза Йотова на церемонията и добави, че в XXI век те се употребяват твърде често, без да си даваме сметка, че ги изпразваме от съдържание.

“Затова е изключително важно, че има хора като вас, които не само ги изговарят, не само ги пишат в книгите си, а ги изпълват със съдържание и значение. С всичко, което правите, надграждате тези думи, добавяйки християнска мъдрост, ценности, доброта и красота в живота ни, от които толкова много имаме нужда”, каза още Илияна Йотова.

“Да търся повече истината, а не славата, повече честта, а не почестите, да защитавам децата и слабите, да помагам на старите и самотните, ще работя за разбирателството на всички народи и религии”, са основните принципи в клетвата на тамплиерите.

CHF CHF 1 2.05444
GBP GBP 1 2.28624
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 5.80215
USD USD 1 1.80961