ИБНИ: Съдейки по разговора за правосъдие, правителство ще има

България 26.07.2021 19:20 Снимка: ДНЕС+

ИБНИ: Съдейки по разговора за правосъдие, правителство ще има

Съдейки по разговора за правосъдие, правителство ще има. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ след разговора с „Има такъв народ“, предаде БГНЕС.

„Ние се застъпваме по програмите за правосъдие може би на 95% с „Демократична България“, приятно съм изненадан с „Има такъв народ“ също“, обясни адв. Хаджигенов и подчерта, че останалите 5% касаят само дребни детайли.

„Всичко е въпрос на време и процедура“, допълни юристът.

Следващата седмица ще бъде проведена и тристранна среща между ИТН, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“, на която се очаква всички детайли да бъдат обсъдени.

Мая Манолова подчерта, че има съвпадение между икономическата и финансовата част на програмите на двете партии.

„Разговорът беше по отношение на предстоящите краткосрочни и дългосрочни решения, които трябва да вземе парламента по отношение на най-уязвимите групи. Коментирахме преизчисляване на пенсиите в две стъпки. Първа стъпка от 1 октомври, в резултат на актуализация на бюджета, която ще бъде направена през следващия месец. Нашето настояване е минималната пенсия да стане 369 лева, да достигне прага на бедност. Да бъдат повишени всички останали пенсии, или на база осигурителен доход от последните години, или с повишаване на коефициента на всяка година осигурителен стаж. Настояваме от 1 октомври да влязат в сила предложените от нас промени в Закона за личната помощ, т.е. за хората с увреждания да има подкрепа веднага“, каза Манолова след срещата и подчерта, че от партията ще настояват и за подкрепа за младите семейства.

„Продължаваме да уточняваме детайлите, но ние няма да отстъпим от това да има преизчисляване на пенсиите“, допълни още Манолова.  /БГНЕС

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448