И Томислав Дончев готов да напусне поста си, ако се стигне до експертен кабинет

България 23.09.2020 20:13 Снимка: ДНЕС+

И Томислав Дончев готов да напусне поста си, ако се стигне до експертен кабинет

Единственото нещо, което съм искал да стана и не съм станал, е пилот. Нямам лошия навик да говоря лоши неща за бивши колеги. Как съм навредил на г-н Цветанов? Нито съм строителен работник, нито журналист. Не съм ходил в апартамента на г-н Цветанов, видях го на картинка. Членове, симпатизанти на ГЕРБ, бивши кметове са в основата на неговата партия. Ако е успял да вземе част от актива, дълбоко не вярвам, че ще успее да вземе голяма част от подкрепата. Това каза пред Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев по адрес на бившия депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов и аферата с неговите апартаменти.

Нелепо е да се твърди, че няма напрежение. Има и то не е само политическо, а е и обществено. Изкуството на политиката е в намирането на някаква обща посока. В момента обществото е разединено. Едни българи са изправени срещу други българи, което прави в тази обстановка всяко политическо решение грешка. Това му е лошото в такива ситуации. Не знам дали едно преходно експертно правителство би свалило напрежението. Най-тежкият въпрос е свързан с отговорността. Кой ще подкрепи това правителство и кой ще носи отговорността?, коментира той.

Разбира се - така отговори Дончев на въпрос дали би подал оставка, ако се стигне до експертен кабинет. Не знам защо си мислите, че в такава ситуация опитите да се върши прагматична работа и престоят в нечий кабинет са особено приятни.

Два пъти сме подавали оставка, като втория път не е имало нито един човек по улиците. Предсрочните и редовните избори ги делят няколко месеца, заяви вицепремиерът.

Корупция в България има. Дори една институция да работи брилянтно, ако тя не е облечена в доверието на гражданите, е обект на субективно обследване. Трябва мощно финансиране в енергийния сектор, специален акцент трябва да бъдат хидроизолациите, иновации, каза още той./БТВ

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15509
RON RON 10 4.0113
TRY TRY 10 2.10115
USD USD 1 1.65021