Христо Иванов за последната дума на обвиняемия

България 15.09.2021 17:02 Снимка: ДНЕС+

Христо Иванов за последната дума на обвиняемия

"Последната дума е на обвиняемия". Така започна председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов в заключителна декларация за края на 46-о Народно събрание.

Много се казало за 46-о НС, сочене с пръсти, кой е виновен, но мисля че сме длъжни да предложим на избирателите по-оптимистична версия какво се случва с народните представители в България. Христо Иванов заяви, че се случва много важна трансформация, която налага сътресения, няколко пускания на пералнята на народния вот.

Важен е въпросът как в България се осъществява технологията на властта, посочи Христо Иванов. Ние се оказа, че дори не можем да проведем среща, без да се разказва какво се е случило на срещата. Нямаме съгласието помежду си за най-базовия формат - как да водим диалог, подчерта Христо Иванов.

По думите му ще бъде важно не само затварянето на страницата на 46-о Народно събрание, но как отваряме новата страница. Властта е най-голямото предизвикателство, пред която се изправя човек, отбеляза Иванов.

Кризата е моралното самочувствие на нашата нация и този парламент бил решителен момент да си направим изводите от това какво ни предстои. Предстои ни вече да няма един голям, който да слага на масата едни имена и да решава самоеднолично, а средни по размер партии и игра, посочи той.

"Ние казахме в този парламент "Не" на всичко това. Ще се наложи оттук нататък да бъдем съизмерими и да се научим, че отново трябва да се срещаме, без да стават скандали, лъжи и измишльотини. Трябва да се научим да правим компромиси", настоя съпредседателят на ДБ.

Според него парламентът не можа да се фокусира върху ковид кризата. Предстои ни много да учим, взаимно да се учим, категоричен бе Христо Иванов.

Той се извини на всички в парламента, които е огорчил. Чака ни грозна кампания, но следващият път, когато се съберем тук, трябва да започнем от по-добрата точка, с която се разделяме, настоя Христо Иванов./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448