Христо Иванов послуша Борисов: Прати заместници при Слави

България 03.08.2021 17:26 Снимка: ДНЕС+

Христо Иванов послуша Борисов: Прати заместници при Слави

Христо Иванов реши да не присъства на поредната среща с ИТН и изпрати свои заместници, както днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов го посъветва. Така от страна на ДБ на разговори с представители от партията на Трифонов, който до този момент не е присъствал на нито една среща и както самият той заяви, ръководи всичко от телефона си отидоха Владислав Панев и Цецка Бачкова.  

От страна на ИТН пък присъства и номинираният за премиер Пламен Николов, който по-рано показа всичките си дипломи и сподели, че цяла нощ е редил имената на министрите.   

По предварителна информация за правосъден министър се спряга името на Момчил Иванов, който е депутат от ИТН. Само преди дни във фейсбук той нарече ДБ соросоиди и изрази задоволство, че за първи път някой им казва „Не“. Това никак не се харесало на Христо Иванов и хората му, които все макар със заявки, че не искат да имат министри направиха свои предложения, които бяха категорично отхвърлени.

Петър Илиев е предложението на ИТН за вътрешен министър, потвърди след срещата Владислан Панев. Той обяви, че всички предложени кандидатури ще бъдат обсъдени в парламентарната група на ДБ. „Не бих се учудил, ако в петък покажат и други министри“, заяви Панев след срещата с ИТН. Заместниците на Христо Иванов, които той изпрати заявиха, че всичко ще бъде обсъдено с органите на партиите.

„Ние не търсим гаранции кой е финалния вариант на проекто-кабинета. Дали ще подкрепим зависи и от приоритетите и от имената. Удоволетворява ни оттеглянето на Николай Радулов“, обяви още Панев.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448