Хората на Слави готови пак на коалиция с промяната, но без Кирил Петков

България 26.06.2022 19:28 Снимка: ДНЕС+

Хората на Слави готови пак на коалиция с промяната, но без Кирил Петков

Партията на Слави Трифонов, заради която падна правителството на Кирил Петков, е готова отново да управлява заедно с "Продължаваме промяната". Но с условието Кирил Петков да не е премиер.

Това обяви зам.-шефът на ИТН и председател на парламентарната група Тошко Йорданов пред БНР.

"Ако ПП си охладят главите, и ние, ако сме в ситуация да избираме по-малко лошото, ако има разговор с отстъпки, включително Кирил Петков да не е премиер, не е невъзможно да се постигне разбирателство. Имаме ужасно много общи цели, въпреки че почти нищо не изпълняваме. Ще трябва да работим по други правила, с по-голяма конкретика", заяви Йорданов.

"Кабинетът беше за сваляне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана няколко месеца какво ще последва, ако продължават по този начин. Те или са глухи, или не мислят. Единствената разлика между Кирил Петков и Бойко Борисов е, че единият е малко по-образован. В манталитета им няма никаква разлика - и при двамата доминира Азът. За наш ужас Кирил Петков се превърна в по-добре образован Бойко Борисов, но със същия отвратителен манталитет. Страшен проблем е министър-председателят да е въртелив като вентилатор", заяви още вторият човек след Трифонов.

Той увери, че ИТН няма да прави коалиционно правителство с ГЕРБ и с ДПС.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648