Хамид Хамид: Предсрочни избори само когато се оформи печелещо евро-атлантическо единство

България 28.05.2022 18:19 Снимка: ДНЕС+

Хамид Хамид: Предсрочни избори само когато се оформи печелещо евро-атлантическо единство

Предсрочни избори може да има само когато се оформи печелещо евро-атлантическо единство, което да управлява. Сегашната коалиция не може да изпълнява тази роля, тя е „орел, рак и щука“, заяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“.

„Тези хора („Продължаваме промяната“) няма да си отидат по гравитачен път, трябва в една тръба да ги нагнетим и да ги изстреляме нанякъде“, заяви Хамид, припомняйки репликите, които според ДПС премиерът Кирил Петков им е отправил: „Аз вас ще ви оправя“ и „ДПС май много се страхуват“.

„Искам да им напомня на тези хора, че далеч по-мастити политици, които са се опитвали да оправят ДПС, отдавна не са в политиката“, каза още зам.-председателят на парламентарната група. Той нарече вицепремиера Асен Василев „герой от „Ледена епоха“, казвайки, че „Проектът на героя от „Ледена епоха“ за абсурдния бг Магнитски няма да мине“.

Според зам.-председателя на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид дори коалиционните партньори на „Продължаваме промяната“ ще паднат жертви на този закон. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648