Гр. Грамада, Видинско – бастионът на „Демократична България“

България 05.10.2022 08:54 Снимка: ДНЕС+

Гр. Грамада, Видинско – бастионът на „Демократична България“

„Демократична България“ очевидно са решили да отхвърлят всички обвинения, че виреят само на „жълтите павета“ и не работят в малките населени места. Коалицията, която традиционно се бори за победата в София, на този вот изостана от ПП и ГЕРБ, а в 25 МИР – и от „Възраждане“. За сметка на това има нов бастион. ДБ са първи само в един град в страната – Грамада, Видинско.

Около 1200 души по документи живеят в Грамада, а гласувалите на последните избори в трите секции в града са общо 437.

149 от тях са избрали „Демократична България“, което е около 30% от гласовете.

Избиратели в спокойното градче има и за останалите големи партии като ГЕРБ, ПП, ДПС и БСП, но ДБ са първи.

Гласувалите в Грамада са използвали и опцията за избор на преференция. Най-посочван е лидерът на видинската листа Любен Иванов.

Любен Иванов
Любен Иванов

С колегите от Демократична България - Видин благодарим на всички наши съграждани, които ни подкрепиха! Благодарим на всички, които не останаха безразлични! След като окончателните резултати от изборите станат факт, предстоят анализи и сериозни разговори. Ние многократно призовахме да бъдем разумни и отговорни към бъдещето на България. Благодарим на нашите членове и симпатизанти, на хората, заявили ясно желанието си България да скъса с порочния модел на управление, който убива бъдещето ни. Това е нашият път и трябва да го извървим! Заради бъдещето на България“, написа Иванов във Фейсбук./tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648