Главният прокурор Иван Гешев с редица важни срещи на молитвената закуска в САЩ

България 03.02.2023 10:26 Снимка: ДНЕС+

Главният прокурор Иван Гешев с редица важни срещи на молитвената закуска в САЩ

Главният прокурор на Република България Иван Гешев взе участие в  участие в 71-та Национална молитвена закуска, която се дава от американския президент Джо Байдън. Посещението на Иван Гешев в САЩ е по покана на конгресмени.

Събитието се провежда във Вашингтон през първия четвъртък на февруари, като Камарата на представителите и Сенатът се редуват в председателстването на закуската.   

Участие в традиционната годишна Национална молитвена закуска вземат представители на американския политически и икономически елит, конгресмени, членове на правителството, както и гости от повече от 140 държави.

Форумът предоставя възможност за изграждането на лични отношения и задълбочаване на контактите между изявени общественици и лидери от целия свят, споделящи общи ценности за толерантност, защита на човешките свободи и демокрацията.

„Националната молитвена закуска създава приятелства в интерес на семейството на демократичните държави“, написаха от прокуратурата, като публикуваха и снимки от събитието. По време на молитвената закуска Иван Гешев е разговарял с редица важни гости. На събитието видеообръщение е направил и президентът на Украйна Володимир Зеленски. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648