ГЕРБ вика Рашков в парламента за незаконните подслушвания

България 21.07.2021 15:54 Снимка: ДНЕС+

ГЕРБ вика Рашков в парламента за незаконните подслушвания

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков да се яви за изслущване в парламента. За това настояват от коалиция ГЕРБ-СДС по повод твърденията му за незаконни подслушвания на политици и граждани.

Искането вече е внесено в деловодството на Народното събрание и трябва да бъде разгледано най-късно до края на следващата седмица.

Припомняме, по-рано днес вътрешният министър заяви, че прокуратурата сама проверява себе си и фактът, че не е установила незаконно подслушване на политици говори красноречиво каква проверка е извършила.

Той обяви, че разполага с коренно различна информация, която ще предостави на парламента, след като се формира парламентарна комисия, която ще се запознава с класифицираната информация. Тогава по негови думи ще станат известни неща, които държавното обвинение не желае да оповести.

Рашков изрази мнение, че прокуратурата е предприела действия в услуга на предишните управляващи, допуснати са груби грешки на законодателството у нас и са били подложени на СРС български граждани.

Освен това министърът допълни, че има категорични доказателства, че служители в МВР, ГДБОП са били експлоатирани като наемни работници за интересите на това производство./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448