ГЕРБ: Предложените данъчни закони ще повишат административната тежест

България 23.11.2023 14:52 Снимка: ДНЕС+

ГЕРБ: Предложените данъчни закони ще повишат административната тежест

Ние се отнасяме с резерви към предложените данъчни закони. Това е позицията на депутата от ГЕРБ Александър Иванов, който коментира предложението на финансовия министър Асен Василев и контра идеята на "Възраждане" за промени в прага на кешовите плащания.

Той посочи, че и в ресорните комисии парламентарната им група не е подкрепила измененията. Същото е и отношението ни към ограничаване прага на плащанията в брой, заяви Иванов, като припомни, че ГЕРБ въведе настоящия праг. "Смятаме, че той изпълни и продължава да изпълнява своята функция. Няма да го подкрепим, не бива да се променя", настоя Иванов.

"Предложеният пакет от Министерството на финансите и приет от Министерския съвет по данъчните закони са направени под предлог да се изсветли икономиката и да се повиши събираемостта. Ние смятаме, а и повечето организации, които изпратиха становище по тези законопроекти казват, че те ще повишат единствено административната тежест за гражданите, бизнеса, а и приходните агенции, които ще ги изпълняват", подчерта депутатът.

Идеята на Мартин Димитров прагът да се намалява плавно той определи като "някакъв пазарлък".

CHF CHF 1 2.04115
GBP GBP 1 2.28517
RON RON 10 3.93567
TRY TRY 100 5.77036
USD USD 1 1.80878