Георги Георгиев: ГЕРБ не са обещавали на Борис Бонев да е председател, но явно Терзиев е

България 20.11.2023 17:13 Снимка: ДНЕС+

Георги Георгиев: ГЕРБ не са обещавали на Борис Бонев да е председател, но явно Терзиев е

Като група ГЕРБ-СДС не е обещавала на Борис Бонев да бъде председател на СОС, заяви общинският съветник Георги Георгиев.

„Това му е обещал Терзиев, като в замяна Бонев го подкрепи за кмет“, добави той.

Георгиев коментира, че блокирането на цяла София и на СОС, докато ПП-ДБ „не си разплатят политическите сметки“, е несериозно. Те са първата и най-голяма група в СОС и носят ясно отговорност за мнозинство, каза Георгиев. Според него е притеснително, че преди да бъдат изпратени поканите до партиите, са водени разговори от Васил Терзиев с Корнелия Нинова.

Общинскит съветник от ГЕРБ Антон Хекимян коментира пред журналисти, че още от самото начало са заявили своята позиция и тя е да не подкрепят Борис Бонев.

„Всеки трябва да знае, че който сее ветрове, жъне бури. Ще обсъдим дали въобще да ходим на среща с тях, но търсенето на политики е едно, а търсенето на председател на Общинския съвет е нещо коренно различно“, допълни той.

Според него не е имало дискусии за това защо трябва да се подкрепи Борис Бонев за председател на СОС. Много ми е интересно кой ще изпрати поканата за разговорите - Терзиев или Бонев, каза Хекимян. Той посочи, че когато избираш председател на СОС, всъщност заявяваш кое ще е новото мнозинство. Ние ясно казахме, че няма да подкрепим Борис Бонев, подчерта Хекимян.

CHF CHF 1 2.07054
GBP GBP 1 2.28085
RON RON 10 3.9386
TRY TRY 100 6.27619
USD USD 1 1.81583