Гълъб Донев готов за втори сезон на политическия „Сървайвър“

България 03.02.2023 15:08 Снимка: ДНЕС+

Гълъб Донев готов за втори сезон на политическия „Сървайвър“

Петият служебен кабинет на Румен Радев се закле и встъпи в длъжност.

„До вчера бяхме стотното правителство, днес сме 101-вото и причината е само една – парламентът не успя да състави правителство“, заяви секунди преди клетвата в гербовата зала на „Дондуков“ новият-стар премиер Гълъб Донев.

Според него това, че са министри втори мандат, има своите предимства.

„Значи само едно – да си готов за втория сезон на политическия „Сървайвър“. Атаката срещу някои от нас дори не изкача края на парламента. Ще бъдем винени за решения, за които правомощия има само Народното събрание“, каза той.

Донев е категоричен, че „една подкрепа в парламента или указ на президента не могат да те направят министър“.

„Министър се става след първото управленско решение, след първата преодоляна криза, след първите преговори, в които не си отстъпил и на милиметър от интереса на страната. Ще запазим спокойствието и разумния диалог, нашият приоритет ще са честните избори. И този път ЦИК може да разчита на правителството за трудностите, заради промените в Изборния кодекс“, обеща служебният премиер.

Гълъб Донев обеща, че той и министрите му няма да участват в политическата кампания.

„Това не е нашата сцена, но ще бъдем безкомпромисни с лъжите и ще работим за възстановяване на доверието на българските граждани в държавата“, каза още Донев, който съвсем скоро ще счупи рекорда на Стефан Янев за най-дълго управлявал служебен премиер.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648