Елен Герджиков: Христо Иванов си присвои един стратегически документ на Столична община

България 15.09.2020 19:16 Снимка: ДНЕС+

Елен Герджиков: Христо Иванов си присвои един стратегически документ на Столична община

„Тази сутрин по БТВ г-н Христо Иванов си присвои един стратегически документ на Столична община, заявявайки, че София прилага стратегията на ДБ за дигитализация“. Това се казва в официална позиция на председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Каква е истината всъщност?

Стратегията за дигитална трансформация на София е резултат от участие в инициативата на Европейската комисия „Предизвикателство дигитални градове 2018-2019“. Тя е изработена от Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции в сътрудничество с близо 100 местни заинтересовани страни от академичния и неправителствения сектори, професионални асоциации, експерти на Столична община, телекоми, банки, както и София Тех Парк, Фондация „Клъстер информационни и комуникационни технологии“, Move.bg, Techno Invest Group, Geographica, Resonator и други.

Реализацията е с помощта на Европейската инвестиционна банка.

„В СОС Стратегията беше разгледана от работна група с участието на всички политически сили и всеки даде своя принос към финалния резултат, който приехме на 11-и юни 2020-а година. Ако демагогстването е начинът да се докаже ефективност в опозиция и готовност за управление, то необходимата промяна в българския политически живот включва и самата опозиция и нейните методи. Целта не оправдава средствата. Единствено истината има значение“, подчертава Герджиков./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286