Доц. Антоний Гълъбов: Вървим към полупрезидентски режим на управление

България 16.09.2021 13:06 Снимка: ДНЕС+

Доц. Антоний Гълъбов: Вървим към полупрезидентски режим на управление

„Моят дълг е да кажа, че вървим към полупрезидентски режим на управление с Народно събрание с пропрезидентско мнозинство. Те ще гласуват дневният ред на Румен Радев, не на народа“, заяви пред Нова телевизия политологът доц. Антоний Гълъбов.  

По думите му българите ще могат да кажат дали са съгласни с това по време на изборите през ноември.  

„Това ще търси двойката Радев-Йотова. Да смениш най-успешните министри означава, че са сменени, не защото не са се справили. Това показва, че тези двама души ще правят партия", заяви на свой ред политологът доц. Татяна Буруджиева.

„Последните два избора показаха, че ИТН не са припознати като алтернатива. В България има едно крайна тенденция определени хора да са активни, а другите да не желаят да бъдат такива. Петков и Василев се разполагат и в ляво и в дясно", смята тя.

Според Гълъбов проектът на Петков и Василев е сглобка на президентът. "Следващата лоша новина е, че очаквам още по-ниска избирателна активност. 46-тото Събрание успя да направи следваща стъпка към това да откаже българите да гласуват. Ще имаме и по-сложен технологичен избор", каза той. По думите му това ще влоши още повече нещата. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448