Деца висят от кран на замразен строеж в Пловдив

България 18.04.2024 13:09 Снимка: ДНЕС+

Деца висят от кран на замразен строеж в Пловдив

Снимките предизвикаха спешна проверка от районното кметство, а от полицията обявиха, че правят ежедневни проверки

Деца висят от кран на изоставения строеж на  комплекс "Слънчогледи" в Пловдив, сигнализират пловдивчани във фейсбук групата  "Забелязано в Прослав" за опасната игра и настояват за спешни мерки преди да се е случил фатален инцидент.

Строителството на комплекса в квартал "Прослав" е замразено преди повече от десет години. Той представлява екстравагантно за времето си микроселище, което остава незавършено заради финансови проблеми на инвеститорите. Постепенно мястото става опасно.

"Изключително неприятно, на няколко пъти имаше и сигнали за пожар и се вижда от вкъщи задимяване, доколкото знам доста често сградата е обитавана и от наркомани, което също е опасно за живущите и за нашите деца", каза жена от квартала пред БНТ.

Другата опасност в района са дълбоки и отворени шахти.

Изоставеният кран е най-голямата атракция за децата. Няма ограждения, които да ограничават достъпа им и графити се виждат дори на прозореца на високото съоръжение.

Преди време е имало охранители постоянно там, поне през нощта, но в момента няма такива, казва други жител на района.

Снимките с висящите на крана деца предизвикаха спешна проверка от районното кметство.

"Свързали сме се и с 2 РПУ в Пловдив, обяснили сме за проблема. Те  ще ни съдействат, изпращат екипи на проверки ежедневно. В момента сме с общинска полиция на проверка по изпратени сигнали от жители", каза Иван Ангелов - заместник-кмет на район "Западен".

От полицията потвърдиха, че правят по-често проверки на строежа като призоваха родителите да не допускат децата си там.

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.3227
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.60689
USD USD 1 1.83027

Водещите новини