Депутатите удължиха срока на действие на изтеклите ТЕЛК решения

България 16.07.2020 14:00 Снимка: ДНЕС+

Депутатите удължиха срока на действие на изтеклите ТЕЛК решения

Депутатите удължиха срока на действие на изтеклите ТЕЛК решения с промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Текстовете са разписани в преходните и заключителните разпоредби на Закона за публичното предлагане на ценни книжа, които бе приет днес на второ четене.

Даниела Савеклиева, заместник-председател на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм обясни, че тези поправки засягат около 5000 български граждани, които получават социални помощи на основание на ТЕЛК решенията. По думите ѝ целта е всички те да не бъдат ощетени и да си получат цялата сума и за този месец.

„Това е благодарение на всички политически партии и парламентарни групи в това Народното събрание“,каза Савеклиева.

Депутатите записаха, че експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК за определяне на трайно намалена работоспособност, при които срокът на инвалидност, съответно срокът на годност е изтекъл по време на извънредното положение или на извънредната епидемична обстановка, продължават действието си по време на извънредното положение, съответно на извънредната епидемична обстановка и три месеца след нейната отмяна./tribune.bg

CHF CHF 1 1.80577
GBP GBP 1 2.16453
RON RON 10 4.01361
TRY TRY 10 2.05831
USD USD 1 1.6096