Денков не разбрал защо се говори и за негова оставка и тази на спортния министър

България 21.11.2023 18:18 Снимка: ДНЕС+

Денков не разбрал защо се говори и за негова оставка и тази на спортния министър

„Спортният министър има моята пълна подкрепа. Не знам защо му искат оставката. Не съм видял нито една причина, поради която той да бъде критикуван“.

Това заяви премиерът Николай Денков.

Критиките и към Денков, и към Димитър Илиев са в посока на това, че са проспали потенциално кървавата ситуация. Спортният министър не е правил опити да се включи като медиатор, а Денков не е координирал действия между кмета на София, полицията и организаторите на протестите. Държавата се показа неадекватна на кризата до ново Васил Терзиев да твърди, че никой не го е предупредил какво може да се случи.

Според Денков обаче проблемът с уличната война между протестиращи и полиция центъра на столицата е бил изцяло на МВР, но тримата освободени полицаи са знакът, който МВР дава, че насилието не може и не трябва да бъде оставено безнаказано.

„Трябва да продължат проверките и тези, които биеха хора и протестиращи, да напуснат структурите на вътрешното министерство. Това обаче са малка част от полицаите. Искам горещо да благодаря, че останалите не бяха изкушени от безобразията. Калин Стоянов тръгна в правилната посока, надявам се да извърви пътя докрая“, заяви той.

CHF CHF 1 2.07054
GBP GBP 1 2.28085
RON RON 10 3.9386
TRY TRY 100 6.27619
USD USD 1 1.81583