Деница Сачева: Терзиев трябваше да забрани протеста в София

България 18.11.2023 12:59 Снимка: ДНЕС+

Деница Сачева: Терзиев трябваше да забрани протеста в София

Новоизбраният кмет на София не трябваше да дава разрешение за провеждането на протеста на футболните фенове. Такова мнение изрази Деница Сачева от ГЕРБ. Според нея ескалацията на напрежението можеше да се предотврати.

„Ние вече заявихме нашата позиция, че за случилото се трябва да подаде оставка на първо място ръководството на Футболния съюз и след това спортният министър. Дадохме ниска оценка за това, което се случва в спортното министерство", допълни тя.

„Терзиев трябваше да направи така, че този протест да не обединява всички тези агитки. И господин Борисов и госпожа Фандъкова, когато са били кметове, са забранявали демонстрации, ако има ясни индикации, че няма да бъдат мирни", каза още Сачева пред "Нова".

По думите й ГЕРБ не толерира насилие нито от страна на гражданите, нито от страна на полицията. От партията не смятат, че на този етап Калин Стоянов трябва да подава оставка.

„Когато говорим за правителството, ясно и категорично искам да заявя още веднъж две много важни неща, които непрекъснато се пропускат. В това правителство ГЕРБ-СДС имат една единствена номинация – на Мария Габриел. Ние сме подкрепили това правителство не защото сме му дали кредит на доверие, дали сме му време, в което да направят конкретни неща и да има резултати. Дали сме единствено и само време 18 месеца. Очакват се конкретниэрезултати. Когато виждаме, че правителството не постига съответните резултати, винаги ще критикуваме", поясни още Сачева.

CHF CHF 1 2.04928
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93781
TRY TRY 100 5.78422
USD USD 1 1.80161