Делян Пеевски: Отказах на Христо Иванов делкането на ВПС, което той ми предложи в моя кабинет

България 22.02.2024 10:15 Снимка: ДНЕС+

Делян Пеевски: Отказах на Христо Иванов делкането на ВПС, което той ми предложи в моя кабинет

"Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет. Делкането да бъде сигурен как ще се избере Висшия прокурорски съвет, за да бъде избран ортака му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за зам.-главен прокурор Сава Петров. Лично стоя зад думите си - Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Това е истината - битката е за КОНПИ и прокуратурата. Олигархията иска да овладее държавата" - това разказа пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на групата на ДПС Делян Пеевски.

"Имаше добри разговори за конституцията как всичко ще е прозрачно, как Венецианската комисия ще каже кои регулатори да бъдат със 160 гласа. Но Христо Иванов излъга, като каза да не ги слагаме регулаторите, а да уредим само в конституцията, че може да има регулатори, за които да се реши друго мнозинство със законови актове, което не се случва в момента. Логично е, когато има определени парламентарни групи, управляващи, и опозиция - подкрепящи, регулаторите да бъдат регулатори и да бъдат за цялата държава, а не да бъдат делнати 50 на 50", посочи Пеевски.

"В залата се случи нещо нечувано - изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Свилен Спасов, агента на Държавна сигурност, лично посочен от тях в борда на това дружество", каза Делян Пеевски.

 

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612