Д-р Симидчиев: Ваксинирането трябва да е задължително за определени групи

България 21.09.2021 13:01 Снимка: ДНЕС+

Д-р Симидчиев: Ваксинирането трябва да е задължително за определени групи

Медикът и политик подкрепя заявката на Асен Василев и Кирил Петков за ограничаването на корупцията в държавата

"Всички имат вина за слабата ваксинация у нас, но първо трябва да решим проблема, а после да търсим виновните". Това каза по NOVA NEWS д-р Александър Симидчиев.

Според него причината за настоящата ситуация е нарушената комуникация в процеса. За него нещата и в момента са оставени "на самотек". Специалистът подчерта, че трябва да се направи професионална кампания, която да улесни комуникацията и да се разясни на всички хора необходимостта от имунизация.

Д-р Симидчиев е убеден, че има рискови групи, които не бива да се заразяват с COVID-19, поради което трябва да се ваксинират. А това се постига с разговори и разясняване. Препоръчителна според д-р Симидчиев е имунизацията и на преболедувалите.

По темата за задължително ваксиниране за определени групи медикът вярва, че правителството трябва да вземе такова решение.

Д-р Симидчиев коментира и работата си в парламента. Той заяви, че е останал разочарован, защото не могъл да реализира идеите си за промяна в здравеопазването. Готов е обаче и за "трети опит".

Относно новия проект на Асен Василев и Кирил Петков той заяви, че би искал да види нещо повече от идеите им за промени в сферата на здравеопазването./24 часа

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448