Д-р Дариткова: Кризата с COVID-19 по никакъв начин не е свързана с настоящото управление

България 30.07.2020 13:07 Снимка: ДНЕС+

Д-р Дариткова: Кризата с COVID-19 по никакъв начин не е свързана с настоящото управление

Кризата от разпространението на заболяването COVID-19 по никакъв начин не е свързана с настоящото управление, изтъкна в пленарна зала председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. По думите ѝ светът и страната са изправени пред безпрецедентна криза поради сериозния процент заболеваемост и това е един от основните мотиви за изслушване на социалния министър Деница Сачева, икономическия - Лъчезар Борисов и здравния – д-р Костадин Ангелов.

"Коронавирусът предизвика доста фатални изходи и срив в икономиките на почти всички европейски страни и в страните по света. България нямаше как да остане извън тази обща тенденция. Ние винаги сме твърдели, че реагирахме своевременно, адекватно и с твърдите мерки, които предприехме заедно с участието на Народното събрание и подкрепени от всички народни представители и от опозиция и управляващи, преодоляхме на първо място, здравният натиск, който беше основен в първите месеци", изтъкна още д-р Дариткова.

Председателката на ПГ на ГЕРБ подчерта, че поради добрата организация не се е стигнало до претоварване на здравната система.

"Разбира се, основната заслуга е на работещите на първа линия, които в тези трудни месеци запазваха самообладание и се бореха за спасяването на всеки един човешки живот", уточни д-р Дариткова. 

Председателката на ПГ на ГЕРБ  отчете, че от началото на въвеждането на мярката 60/40 до 24 юли по нея са преведени 171 млн. лв. на над 8900 компании и са запазени 170 533 работни места. Очаква се още 300 хил. души да запазят доходите си по новата мярка.

Дариткова припомни, че над 7500 заявления са подадени за помощта на първокласниците, а над 5100 семейства вече са получили първата помощ по тази мярка.

"Грижата на правителството е последователна и това, че вотът на недоверие бе преодолян, означава че има силна парламента подкрепа за довършване на мандата", подчерта  д-р Дариткова./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81566
GBP GBP 1 2.14389
RON RON 10 4.01155
TRY TRY 10 2.20125
USD USD 1 1.67954