Covid отделението в разградската болница с бърза и прецизна диагностика

България 22.01.2021 13:26 Снимка: ДНЕС+

Covid отделението в разградската болница с бърза и прецизна диагностика

„Благодарение на „Биовет-клон Разград“ и „Лудогорец“ правим много бърза и прецизна диагноза на пациентите при нас“, казва началникът на Ковид отделението в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград д-р Албена Княжева.

В навечерието на Коледа и Новата 2021 година със свои средства футболисти, треньори и служители на „Лудогорец“ осигуриха много нужната на отделението по време на пандемията последно поколение мобилна рентгенова система, а „Биовет“ – най-висок клас CR система за образна диагностика.

Рентгенът може да стигне и до леглата на тежко болните, а снимката след това се разчита на дигиталната система. Което е гаранция за навременна и професионална консултация със специалист, при това – на дистанция от пациенти, болни от корона вирус.

„Новата и надеждна апаратура с колегите в отделението и специалистите в болницата ползваме от първите дни на новата година, след преминато задължително обучение. Като прибавим и оборудваните също с помощта на „Биовет“ манипулационна и реанимационна зала, непрекъснато оптимизираме работата си и подобряваме диагностиката, което пък ни помага за успешното лечение на болните, коментира случващото си при тях д-р Княжева. В подкрепа на казаното стига и един, но красноречив факт – от началото на пандемията в Ковид отделението на разградската болница са излекувани 238 души./24 часа

CHF CHF 1 1.76583
GBP GBP 1 2.26348
RON RON 10 4.01212
TRY TRY 10 2.21388
USD USD 1 1.59986