Черен бизнес: Видинчанка охлажда трупове в гараж!

България 18.08.2014 21:17

Частна траурна агенция във Видин е превърнала гараж в морга. В помещението редовно се докарват трупове на починали хора, които се съхраняват в камера за месо. За случая сигнализираха възмутените от случващото се пред очите им собственици на жилищни имоти на ул. “Феликс Каниц” в кв. “Акджамия”.
Те са събрали подписка срещу собственичката на агенция “Тера” Анна Анриева, която съхранява труповете по 2-3 дни в гаража до къщата си. И чакат проверката на санитарните инспектори, пише "Труд". “Сутрин в 4 часа вкарват трупове в гаража. Носят ги в одеяла. Просто е ужасно!”, оплакаха се хората от района. “Мирише, не се издържа. Климатикът - бучи. Къпят ги зад гаража, а водата тече на улицата”, твърди 22-годишният Марио Иванов.

“Това не е морга, вътре в гаража има хладилна камера, която е изолирана. Единственото, което правя, е да облека трупа и го вкарвам вътре”, заяви Анриева. В отговор на въпроса има ли разрешително и по кой закон извършва подобна дейност в гаража си, тя отговори с въпрос: “А вие по кой закон ми правите такава проверка?” Траурната агентка уточни, че съхранява трупове в гаража само по 1-2 пъти в месеца и максимум по 2-3 дни. “Единствената камера, с която разполага градът, е в болницата. За 5 часа замразява много трупове. Затова не ги ползвам, а и е по-скъпо”, заяви Анриева. В болницата се заплащало по 2 лв. на час, а в нейния гараж цената била 1 лв. “В моята камера и за 3 дни му няма нищо... В смисъл - той си е съвсем нормален”, обясни Анриева. Тя обясни, че съседите се опитвали да направят “мръсно”. “Знам, че е неприятно, но нямам друго помещение”, заяви тя. /БЛИЦ

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448