Бойко Рашков не отговори дали има наплив на бежанци в България: „Не ме занимавайте”

България 27.07.2021 17:00 Снимка: ДНЕС+

Бойко Рашков не отговори дали има наплив на бежанци в България: „Не ме занимавайте”

За фиксирания в изчегъртването на главния прокурор вътрешен министър, темата за охраната на българската граница не е важна

Има ли увеличен мигрантски наплив по българската граница? Този въпрос остана без отговор по време на днешната медийна изява на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Журналист попита верни ли са твърденията на депутати от ГЕРБ за засилен миграционен натиск, но питането бързо беше парирано. Нямало как да се отговаря на този въпрос, тъй като по темата има внесено парламентарно питане и то от ГЕРБ. Затова министърът не можел да отговаря сега. Това е изключително странно съждение, тъй като отговарянето на депутатски въпроси от парламентарната трибуна не е като течащо разследване и ограничение за изнасяне на информация и преди това, категорично няма. Всички министри досега са отговаряли на подобни повтарящи се въпроси – още повече, когато става дума за тема от толкова първостепенна важност, каквато е ситуацията по границата и в бежанските центрове.

Последва въпрос към Рашков за Бойко Борисов, а министърът каза: „Защо ме занимавате с този човек?“

Според индикациите, давани от т.нар. „партии на промяната“, до дни страната може да има ново правителство.

В края на мандата си служебният вътрешен министър награди заслужили полицаи, спрели „корпоративен вот“ по време на последните избориТой обяви и че дава на зам.-главния прокурор да разследва главния.

Днес изпратих до заместник-главния прокурор Борислав Сарафов част от материалите, които министърът на правосъдието е подал срещу главния прокурор Иван Гешев за разгласяване на данни от разследващи устройства. Според мен има основание с този въпрос да се занимае Следствената служба“, обяви той.

Аз съм поискал, каквото и решение да вземе Сарафов, да бъда уведомен за това“, предупреди Рашков.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448