Бойко Рашков благодари на полицаите, охранявали протеста на "Възраждане"

България 14.01.2022 16:12 Снимка: ДНЕС+

Бойко Рашков благодари на полицаите, охранявали протеста на "Възраждане"

В писмо до директорите на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" (ГДЖСОБТ), Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) министърът на вътрешните работи Бойко Рашков изказа благодарност на полицейските служители, участвали в охраната на Народното събрание по време на организирания от политическа партия "Възраждане" протест на 12.01.2022 г.

Той им благодари за проявения професионализъм и за положените усилия за опазването на живота и здравето на гражданите. Рашков подчертава, че служителите на реда са изпълнили дълга си и са опазили сградата на Народното събрание, въпреки насочената към тях агресия от страна на протестиращите.

Гражданите на България имаха възможност да видят, че българският полицай е отговорен, професионално изграден и безпристрастен служител на законността и защитник на институционалната стабилност на държавата.

Ръководството на Министерството на вътрешните работи високо цени високо трудната и рискова работа на полицаите при изпълнението на служебния им дълг./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448