Борисов: Винаги съм уважавал протестите и съм слушал хората, към провокаторите изпитвам неприязън

България 12.09.2020 13:09 Снимка: ДНЕС+

Борисов: Винаги съм уважавал протестите и съм слушал хората, към провокаторите изпитвам неприязън

БСП се обвиняват в лъжи и фалшификации, пък искат да правят избори, каза премиерът

Винаги съм казвал, че уважавам протестите на хората. Винаги, когато нещо са искали и предлагали, от какви ли не протести, ние сме ги приемали, изслушвали и сме им помагали. Правителството винаги е работело с тях. Няма случай протестиращи да са искали нещо, да не са били изслушани, заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на освещаването на новоизградените постройки на средновековния манастир „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали.

Тези провокатори, които хвърляха бомби по полицаите, къртеха София, са нещо друго и сред тях безспорно има платени. Трябва да се прави разлика между едните и другите. Към едните изпитвам огромно уважение, към другите - неприязън, която никога няма да спре, каза още премиерът.

Нека да чуем как искат да управляват, а не да показват бесилки и ковчези, призова Борисов.

Той заяви, че винаги е искал най-строгите наказания за полицаите, които са превишавали правомощията си. "Да видят как в Германия, Франция и САЩ действа полицията. Разбирам, че искат да го изкарат полицейско насилие, но този път полицаите бяха насилени", каза Борисов.

БСП се обвиняват във фалшификации и лъжи при избора им на лидер, искат да правят следващите избори, а не могат да направят своите, коментира премиерът днешния вот на зов лидер на левицата.

По думите му, България е единствената държава, в която хем всичко работи, хем народа по нищо не усеща, че е в пандемия. 

На партиите, които искат да управляват, премиерът също напомни, че след няколко месеца предстоят избори и всеки би следвало да каже какво възнамерява да направи – за пандемията, за социалната, за икономическата и за другите сфери и откъде ще бъде осигурено финансиране за това. „Тогава ще им блеснат истинските физиономии. Те са били са във властта“, напомни Борисов.

В Кърджали министър-председателят присъства на освещаването на новия манастирски комплекс „Свети Йоан Предтеча“, за чието изграждане правителството отпусна близо 2 милиона лева. Възстановяването на манастира започва преди десет години, като с помощта на държавата комплексът вече е действащ духовен център. „Това е един от начините за етническата толерантност. Строим и възстановяваме църкви и манастири, ремонтираме и джамии. Хората, които изповядват различни религии, се чувстват в собствената си държава еднакво уважени, заяви Борисов. Изтъквайки значението на етническата толерантност, министър-председателят отбеляза, че българските граждани могат да бъдат поздравени за успеха си в тази сфера./tribune.bg

CHF CHF 1 1.82243
GBP GBP 1 2.15594
RON RON 10 4.01072
TRY TRY 10 2.02748
USD USD 1 1.653