Борисов: Ще предложа друг министър-председател, който има ясна европейска ориентация

България 14.04.2021 11:10 Снимка: ДНЕС+

Борисов: Ще предложа друг министър-председател, който има ясна европейска ориентация

„Не е редно, аз като Радев, да тръгна да разделям нацията на две в такъв момент. Ще предложа друг министър-председател, който е с ясна натовска, европейска ориентация. Ще ви кажа кой е, когато дойде времето, нека получим мандата.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на посещение във Велико Търново. Той е придружаван от кмета Даниел Панов, зравният министър Костадин Ангелов и финансовият Кирил Ананиев.

„По програмата си всичко успяхме да свършим, даже повече. Вдигнахме БВП на страната, успяхме да вдигне доходите, на изключително важни агенции, осигурихме средства за лекарства, за болниците отпуснахме средства. Влязохме в чакалнята на Еврозоната. Строи се „Хемус“, „Струма“, „Европа“, с много бързи темпове“, отчете Борисов.

„Ние сме първа политическа сила, имаме пета победа на парламентарните избори и благодаря на президента за топлите думи. Аз винаги съм вярвал в това, че обединението прави силата. Намираме се в тежка криза, целия свят е в криза“, каза Борисов и допълни, че не се очаква пандемията да приключи, а само да променя формата си./tribune.bg

CHF CHF 1 1.78192
GBP GBP 1 2.27388
RON RON 10 3.96962
TRY TRY 10 1.9401
USD USD 1 1.60709