Борисов се коригира: Заемите са толкова огромни, че дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг

България 11.05.2024 14:54 Снимка: ДНЕС+

Борисов се коригира: Заемите са толкова огромни, че дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг

„Моите колеги са по детски наивни, защото си мислят, че насреща имаме системни политически партии, които имат някаква стратегия или цели. Срещу нас няма такова мислене. Дефицитът е толкова надолу, заемите са толкова огромни, че дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг на България“, заяви в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Българите трябва да знаят, че заради последните 3 години ще берем горчиви плодове. Много трудно ще излезем от тази криза“, подчерта той.

„Толкова коварно всичко са подготвили в последните 3 години. Лъжа до лъжата, но това не е истина. Но ние оставихме Спецов и в митниците същите хора, за да не могат да се измъкнат. Фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили по креслата“, подчерта Борисов.

За цените на горивата Борисов заяви: сега като няма дерогация колко е горивото? Милиарди печалби през тези 3 години. Тези хора в последните години са се облагодетелствали много. Видяха, че губят подкрепата в обществото. Обществото ги разкри. Те си направиха сметката, че ако изкарат с Мария Габриел премиер още 9 месеца, ще стигнат дъното, а те искат да съществуват още 2-3 г. за да може партията да ги пази и затова върнах записа на техния Национален съвет, където Асен Василев казва, че Габриел е заложник и че ротация няма да има, подчерта Борисов. Асен Василев е умен, той знае, че хазната е празна, знае какво трябва да се направи, включително да се вдигнат данъците. Но някой трябва да дойде и да извади от блатото държавата, каза Борисов.

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.3227
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.60689
USD USD 1 1.83027

Водещите новини