Борисов с първи коментар за решението на КС: Радев е знаел и за гражданството на Петков (ВИДЕО)

България 27.10.2021 12:17 Снимка: ДНЕС+

Борисов с първи коментар за решението на КС: Радев е знаел и за гражданството на Петков (ВИДЕО)

Борисов направи първи коментар на решението на КС за гражданството на Кирил Петков. 

„Основен закон в държавата е Конституцията, Радев как не е знаел за декларацията? Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи, които уж са най-великите. Той в началото може да не е знаел, но като е разбрал не е реагирал. Радев обаче е знаел и затова поиска КС да прекрати делото“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов допълни още, че само иска да се спазва върховенството на закона, нищо повече. Той допълни, че в следващия парламент ще търсят останалите политически партии, за да се стигне до консенсус и да не се стига повече до подобни казуси.

По-рано Борисов засегна темите с ваксинацията и поредният изтеглен дълг от служебния кабинет

„Интересувам се от Радев, като е ръководещ и привикващ министри и кметове, и се опитва да вменява вина. В неделя казах нещо в манастир край Асеновград, като уточних, че не искам да плаша с ваксини с изтекъл срок. Препаратът на „Пфайзер“ е със срок на годност 30.09, но Европейската агенция по лекарствата е дала разрешение ваксините да се използват безопасно до края на декември“, обясни той.

Борисов попита, защо Радев и Кацаров не се излезли да обяснят, както той е направил това с Астра Зенека и защо е спряна. "Ние сме казали, че ще дойде момент да се бракуват и изхвърлят ваксини. Вместо Кацаров да излезе и да настоява да се ваксинираме с новите партиди, аз не казвам, че са вредни, но не се знае колко са ефективни“, поясни лидерът на ГЕРБ. 

„Вместо Кацаров да излезе и да настоява да се ваксинираме с пресните ваксини, а не с удължения срок, те обясняваха нещо друго: „Мафията ще ви плаши със статистиката от пандемията“. Това го е казал Радев. А вчера казва съвсем друго: „Има рязко нарастване на случаите. Само с мерките ще преодолеем това препятствие. Сиреч - мафията говори“, заяви Борисов и допълни: „Един и същи човек. Но или едното е вярно, или другото е вярно“.

Борисов заяви, че пресните ваксини са били продадени на Норвегия с помощта на парламентарни сили.

„Когато теглихме дългове бяхме "отрицателни герои", а служебният кабинет изтегли пореден дълг – трети за половин милиард лева“. Той попита Асен Василев как ни нямат доверие вече за инвестиции и лихвите.

„От една страна говорят, че имали пари и по половин милиард през няколко дена теглят. Поразията, която вчера направиха - че показаха на международните финансови пазари, че дори и българският финансов пазар не вярва на Радев и ако се наложи през февруари да теглят, ще има много голяма лихва... Когато те говорят, всичко е празни приказки“, коментира още Борисов.  /tribune.bg

 

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448