Борисов: Отговорността за правителството е на ИТН, ГЕРБ ще гласува "против" (ВИДЕО)

България 03.08.2021 12:29 Снимка: ДНЕС+

Борисов: Отговорността за правителството е на ИТН, ГЕРБ ще гласува "против" (ВИДЕО)

„От ИТН не получихме никакво писмо. Макар и неграмотно написано, щеше да е някакъв знак”, заяви Бойко Борисов.

„Актуалната ситуация може да се определи само с една дума – пълен хаос. Имаше една приказка за царството на лудите където нормалният бива обявяван за луд. Слушах внимателно интервюта на Станислав Трифонов. Хубаво е, че иска да поеме отговорност най-сетне за това, което една година прави. Въпросът е как ще го направят и дано да го направят. Отговорността е изцяло тяхна.“, допълни още лидерът на ГЕРБ .

„Коалицията ГЕРБ - СДС трябва да стоят максимално отдалечени от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа, не се отнасят към избора му. Възлагаме на нашите депутати да си влязат в залата и да си гласуват против правителство. Защото всяка друга наша формула на недобронамереност и отговорност, би означавала да ни привързват с някакви кукловоди, сценаристи или каквото и да е било друго. Ние не искаме това, не сме от тях", обяви Борисов.

„Да, изборът е между две лоши неща, но за едното поне хората са гласували и ние се съобразяваме с избора на тези, които си харесват Слави, „Демократична България, ДПС. Така че да си намерят формула, да си направят правителство и да не ни забъркват в техните каши, които една година сътворяваха”, коментира Борисов.

„Демокрацията е скъпа, но и отговорност. Половин милиард за избори – ако има правителство  – правилно са похарчени, но ако няма – няма политическа воля”, категоричен бе той.

„Ние в момента сме опозиция. Нищо не зависи от нас, всички искат да ни изчагъркат. Всички казват „ние можем без тях”. Заповядайте! Защо някой ме пита какво зависи от нашето подкрепяне? Да не би някога БСП да са подкрепяли наш бюджет досега? Никога”, продължи Бойко Борисов.

Борисов заяви, че провеждането на нови избори ще бъде безотговорно.

„Отиването на избори отново е безотговорно. Демокрацията е голяма отговорност. Тя може да се упражнява от свободни хора, които мислят. В ЕС са преценили, че машинният вот може да се манипулира, затова го няма никъде. Наложиха страх такъв какъвто не е имало от комунистите. Кръстникът на всичко това е Румен Радев“, каза лидерът на ГЕРБ.

Бившият премиер коментира и натиска на МВР върху хора от структурите на партията.

„Приемаме сигнали за натиск от МВР върху хората от нашите структури. Хората вече започват да ни се оплакват, не ги е страх. Правим всичко, ще водим и дела.“

Борисов е категоричен, че партия ГЕРБ не може да бъде изчегъртана. „Направили сме толкова много неща, така че не може да бъдем изчегъртани. За тези две месеца Стефан Янев не е направил нищо. Дори Планът за възстановяване не е готов. Другите държави ще отидат за втори траншове, а ние още нямаме план. За ваксинацията не искам да говорим. Ние сме хора с опит и знаем какво да се препълнят болниците“, каза той.

Бившият премиер коментира и повишаващият се мигрантски натиск към страната ни, като предупреди, че ситуацията ще св влоши.

На въпрос кога от ГЕРБ ще обявят номинацията си за президент, той отговори: „Когато му дойде времето. Ние все още не сме решили елементарното задание за 1-ви клас дали ще има правителство или не. Когато се създаде такова, ще видим как са разположени политическите партии и тогава нашият кандидат ще бъде излъчен”. Попитан дали изборът на ГЕРБ за държавен глава ще бъде Даниел Митов, той коментира, че има време за решение, а сега  на дневен ред е тежката политическа криза в страната.

Ледерът на ГЕРБ Бойко Борисов с коментар за политическата ситуация в страната./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448