Борисов: Ние затваряме дискотеки, а президентът Радев прави протести!

България 10.07.2020 10:22 Снимка: ДНЕС+

Борисов: Ние затваряме дискотеки, а президентът Радев прави протести!

Ще отворим пак дискотеките, ако от щаба не направят публичен дебат за мерките, които трябва да се предприемат сега за борба с коронавируса.

Вчера спряхме дискотеките, баровете и нощните клубове. Каква е разликата от една дискотека и снощното масово събития от президента Радев, изцяло провокирано от него – имаше само партийни вождове и извикани от тях. Това каза на извънреден брифин Бойко Борисов. Баровете и нощните клубове ще ги отворим! Айде футболното първенство приключи, ама тях ще ги отворим. Защо да разрушавам аз бранша, президента като най-висш орган прави това? И да се знае, че той носи отговорност за разрастването на пандемията", каза още премиерът Борисов. 

"Направете публичен дебат, поканете всички, които считат, че няма коронавирус, че това е конспирация – медицински спорете. 40% от населението считат, че коронавирусът е безобиден Ако е така, отваряме на ново. Иначе излизате и казвате: Да, ама се увеличават броя на заразените. Естествено като масово са един до друг без маски. Ние сме управляващи, а пък всъщност се държим като опозиция. Щабът още днес ако не направи публичен дебат, променям и пак пускам дискотеките", посочи Борисов. 

Той подчерта, че трябва да има сериозни наказания за тези, които вчера са излязли на протеста, тъй като са нарушили противоепидемиологичните мерки, които ограничават масовите мероприятия.  Борисов даде  пример с Германското правителство, което се ръководи от препоръките на институт "Роберт Кох".

CHF CHF 1 1.79714
GBP GBP 1 2.28192
RON RON 10 3.97664
TRY TRY 10 1.91806
USD USD 1 1.61306