Борисов: Ние не сме талибани, не сме били фашисти. Работили сме както можем

България 18.04.2021 10:01 Снимка: ДНЕС+

Борисов: Ние не сме талибани, не сме били фашисти. Работили сме както можем

„Ние не сме талибани, не сме били фашисти. Работили сме както можем. Сега имат мнозинство в парламента. Искат да ме вкарат в капан, аз няма да си го причиня това. Не ни е страх да ни проверят. Нека видим какво е направил и при тях Орешарски – без да има здравна криза. Голяма част от бизнесите не разбраха, че им криза“.

Това заяви на пресконференция в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той мотивира решението да се разпусне щабът с недоволството от работата му сред опозицията.

„Ако им хареса този щаб – едно гласуване и казват – щаба да работи до 30 април. Толкова. При всеки знак за намаляване на случаите, сваляхме ограниченията. И сега като гледам резултатите от вчера – имаме 1000 нови случая“, коментира мерките Борисов.

„Имат голямо, единно управляващо мнозинство. Могат да се справят с кризата. Могат да гласуват мажоритарно гласуване – но няма. Следете ги сега колко обещания ще останат неизпълнени“, призова лидерът на ГЕРБ.

Той призова опонентите си да спрат да спекулират, че планът за възстановяване, който трябва да бъде представен на Брюксел, не е готов.

„Той е правен от над 200 човека, 38 работни сесии с Европейската комисия. На практика не е възможно да се чете в парламента, на практика трябва да им го чета до края на юли. Умолявам колегите най-отговорно – приемете го, той е добре направен. Отхвърлете го, като не ви харесва – дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план. Единственото, което не сме писали, е асфалт. Готови сме във всеки един момент да го представим, но той трябва да бъде четен от хора, които разбират и от експерти“, подчерта Борисов.

Според оценката на лидера на ГЕРБ вече било ясно колко точно „няма общо“ между ДПС и ДБ.

„Росенец повече няма да бъде закачан, той беше добре координиран между „Да, България” и ДПС. Сега нали виждате как гласуват – ще зададете ли въпроса дали има тайно мнозинство. Не че ви казвам какво да правите“, обърна се Борисов към медиите. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.78192
GBP GBP 1 2.27388
RON RON 10 3.96962
TRY TRY 10 1.9401
USD USD 1 1.60709