Борисов: Не искаме коалиция с ПП, а работа за държавата (ВИДЕО)

България 07.10.2022 13:07 Снимка: ДНЕС+

Борисов: Не искаме коалиция с ПП, а работа за държавата (ВИДЕО)

Бойко Борисов е на посещение във Варна. Той благодари на хората, че отново са подкрепили ГЕРБ на изборите.

„От всичко, което сътвориха това им е най-добрият вариант, да са опозиция, и абсолютно ги разбирам. Само да кажа, че или не са ни разбрали, или се правят, че са ни разбрали. Ние нито предлагаме коалиция, нито предлагаме каквато и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата".

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на „Продължаваме промяната”. „Нашата контактна група е от хора, които са се доказали. Ние имаме само двама членове, като предложихме и на другите партии да излъчат членове”, допълни той.

Той бе категоричен, че коалицията на ПП, ДБ и БСП се е разрушила, защото не са могли да си разделят парите, а не заради ГЕРБ.

„Днес виждам теми, по които контактните групи могат да постигнат решение. Ако влезем така разделени и в парламента, как ще работим за държавата?”, запита Борисов и обобщи, че народа е показал, че иска партиите да работят заедно.

„Първата и най-важна тема за нас е войната в Украйна, която чука на вратата ни. Не чух Петков и Василев да казват, че трябва да изпратим оръжие на Украйна, има двуличие по тази тема”, допълни Борисов.

Той заяви, че другата важна тема е диверсификация на България.

„Виждате  думите на Ердоган към Гърция, че може да ги посети нощем. Ние трябва да имаме много бързо правителство и парламент в тази ситуация, а ПП избягаха от тази тема”, каза още той.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648