Борисов: НАТО изрази солидарност с България по повод дестабилизиращите действия на Русия

България 07.05.2021 12:10 Снимка: ДНЕС+

Борисов: НАТО изрази солидарност с България по повод дестабилизиращите действия на Русия

„Съюзниците ни от НАТО изразиха солидарност с България по повод дестабилизиращите действия на Русия и подчертаха още веднъж силната си подкрепа към страната ни“. Това заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов на работно съвещание с министрите.

Борисов отбеляза, че по време на среща на Северноатлантическия съвет на НАТО вчера в Брюксел са били изслушани председателят на ДАНС и директорът на Служба военно разузнаване. Те са запознали Съвета с разкритите незаконни действия на руски граждани на територията на Република България от 2011 г. насам. 

„До този момент кандидатът за президент Радев и върховен главнокомандващ няма коментар нито по темата Навални, нито по темата шпионски скандали. Темите не се коментират и от основните политически сили в българския парламент, които казват, че имат евроатлантическа ориентация“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът в оставка благодари за работата на българските правоохранителни органи по повод дестабилиращите действия на Русия.

CHF CHF 1 1.78729
GBP GBP 1 2.28592
RON RON 10 3.97083
TRY TRY 10 1.89161
USD USD 1 1.64438