Борисов: Летим към избори. Убеден съм, че правителството няма да мине

България 03.07.2024 11:59 Снимка: ДНЕС+

Борисов: Летим към избори. Убеден съм, че правителството няма да мине

Времето е за държавници, обяви лидерът на ГЕРБ

„ГЕРБ категорично победи и е длъжен да предложи правителство. Време е за държавници. Листопадите в другите партии не ни касаят и се надявам в 13 часа да има държавници. Поехме целия риск и цялата отговорност. Всичко най-добро, което можехме да предложим, сме го предложили. Ние няма да подкрепим втория мандат. Така че другите парламентарни групи си решават какво да правят. Третият мандат е нещо имагинерно, защото това е решение на президента“, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му при гласуването на кабинета „Желязков“ ще се види защо парламентарните групи няма да го подкрепят. „След това със същите мотиви можем и ние да не ги подкрепим“, добави Борисов.

„Правителството няма да мине. Ще изтърпим всички обиди, което ще изговорят колегите, защото сме длъжни пред нашите избиратели и ще настояваме да гласуват повече, за да не се получава подобно нещо“, посочи още той.

Според лидера на ГЕРБ има симбиоза в зала между ПП-ДБ и „Възраждане“.

На въпрос отворена ли е вратата към третия мандат той обясни, че не я вижда. „Когато стигнем до нея, вече ви казах - ние сме заявили, че няма да подкрепяме други мандати“, коментира той.

„Отново летим към избори. Тези, които днес вдигат ръка срещу правителството, ще трябва да обяснят какво ново ще ни донесат. Ние изпълнявам нашият ангажимент. Всички наши евроатлантически партньори подкрепят и казват, че това са добри хора, с които могат да работят. Това е казано и на нашите сестрински парти“, заяви още той. 

CHF CHF 1 2.02028
GBP GBP 1 2.32635
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.46945
USD USD 1 1.80095