Борис Бонев хапва гевреци, докато общинските съветници от София обсъждат програма „Култура”

България 26.01.2023 17:14 Снимка: ДНЕС+

Борис Бонев хапва гевреци, докато общинските съветници от София обсъждат програма „Култура”

 

Лавина на емоционални "творчески" излияния, далеч от културната сфера и държание, се избълваха на заседанието на Столичен общински съвет. Сесията трябваше да гласува да се отпуснат 65 000 лв. за технически разходи за хонорари на лектори, ментори и оценители по проект за обучение на творческо писане за младежи по програма "Култура" на Столична община. Вносители на доклада са Малина Едрева, Мирослав Боршош, Иван Виделов, Веселин Калановски, Владимир Митов, Борислав Бориславов.

"Решенията за одобрение се взимат през дълга и сложна процедура с комисии от експерти в областта на културата. Те работят по изискванията и приоритети на програмата предложени от творческия съвет на програма "Култура"", обясни напоително Генова.

Докато столичните общински съветници обаче обсъждаха тази тема председателят на СОС забеляза, че независимият Борис Бонев яде геврек. "Г-н Бонев, и ние сме гладни, не ни изкушавайте и другите сме гладни. С този геврек сега и вода ще ви се пие", с усмивка и да свали напрежението каза Георгиев, което предизвика смях сред съветниците в залата. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648