Болезнена ревност в основата на убийството на 40-годишната Силвия от Разград

България 16.12.2021 14:40 Снимка: ДНЕС+

Болезнена ревност в основата на убийството на 40-годишната Силвия от Разград

44-годишният Пабло Санчес работил на висока позиция на летище в Тенерифе, бил антиваксър и вегитарианец

След 3 дни в неизвестност снощи около 1 часа след полунощ е било открито тялото на 40-годишна жена от Разград, съобщиха на брифинг от  Апелативната прокуратура във Варна.

Трупът на Силвия е била заровен на 4 различни места в района на западната промишлена зона на града.

Мястото е било посочено от 44-годишният ѝ съпруг- Пабло Санчес – роден в Мексико, с испанско гражданство. Той е направил пълни самопризнания, заяви директорът на Областната дирекция на МВР Диян Минков.

Мъжът е задържан за 24 часа, тече разследване от Окръжен съд – Разград за определяне на мярка за неотклонение.

„Аз имах възможността да проведа едночасов разговор с него. Той е изключително ерудиран човек, млад, завършил е икономика в Мексико Сити, работи на летището в Тенерифе на висока позиция в диспечерската служба. За негово съжаление той загуби борбата с разградските криминалисти. Той беше изградил едно удачно алиби - сочеше места, които бяха далеч от жилището, в което е убил Силвия", каза от своя страна окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Той поясни, че убийството е извършено в жилището на родителите на Силвия. Казвал че е бил на тренировка в парка.

Видели са го на обаче камерите и въз основа на тези доказателства той се е  пречупил по време на разпита и е направил признания.

„Ще бъде уведомено посолството на Испания. Трите деца са под грижите на баба им и дядо им, които са на преклонна възраст. По ирония на съдбата разкриването на убийството съвпадна с рождения ден на най-голямото дете, което е на 15-16 години. Другите две са на 8 и на 5 години“, допълни Тодоров.

„Зад библейския му вид се крие един зъл демон“

По думите на Тодоров, Пабло Санчес е регистриран на територията на държави от Западна Европа за насилие към жени.

„Той владее най-малко 4 езика, вегетарианец и антиваксър. Не е казал причината за убийството. Не е и готова съдебно-медицинската експертиза, така че не знаел какво непосредствено е причинило смъртта на жената. Вероятната причина за убийството обаче е болезнена ревност“, допълни окръжният прокурор на Разград.

Санчес може да получи наказания от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Утре Окръжният съд в Разград ще гледа мярката за неотклонение на убиеца. Работата по случая тече и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Разград. /tribune.bg

CHF CHF 1 2.07229
GBP GBP 1 2.28245
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 6.26186
USD USD 1 1.81482