Бизнесът в Ню Йорк вече отчита загуби заради урагана

България 30.10.2012 11:17

Ураганът "Санди", който удари Ню Йорк, вече нанесе щети на магазините и ресторантите в мегаполиса, оценявани на близо 100 милиона долара, предаде ИТАР-ТАСС. Тази сума се равнява на приходите, които заведенията и магазините пропуснаха вчера, когато повечето от тях бяха затворени.

Днес не се очаква положението да се промени. Значителни загуби ще понесат и търговските банки, които затвориха оперативните си центрове в града.

През дните на природното бедствие гражданите ще могат да използват само услугите за електронно банкиране. Най-големите американски банки проявиха солидарност към населението в районите, засегнати от стихията, и отмениха глобите и наказанията за просрочени плащания.

Местните медии съобщават за големи загуби и за транспортните компании - всеки от националните авиопревозвачи, които извършват пътнически полети от и до Ню Йорк, вчера е загубил поне 300 000 долара. Очаква се летищата на мегаполиса и в околните щати и днес да останат затворени.

Фондовите борси в САЩ остават затворени заради лошите метеорологични условия. Спирането на търговията ще засегне всички пазари на акции, облигации и деривати в САЩ. Нюйоркската фондова борса посочи, че планира да възобнови дейността на борсата в сряда, ако времето позволява. /btvnews.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448