Безпомощно лицемерие: Кацаров пусна сигнал срещу Борисов, заради „обществено опасни“ изказвания

България 28.10.2021 13:13 Снимка: ДНЕС+

Безпомощно лицемерие: Кацаров пусна сигнал срещу Борисов, заради „обществено опасни“ изказвания

„Фалшива новина“ на Борисов отказва много хора от ваксинация, твърди министърът, който спря „зелените коридори“

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров сезира Софийска градска прокуратура относно изказване на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов за ваксините срещу COVID-19. Това съобщиха от МЗ.

Твърдението на Кацаров, че Борисов с думите си е разубедил българи да се ваксинират, идва след близо половин година минимална ваксинация с темпо в пъти по-бавно от страните в ЕС. Една от първите задачи на назначения от Румен Радев министър преди месеци беше спирането на т. нар. „зелени коридори“, които даваха възможност на всички желаещи да се ваксинират. Последва пълна липса на инициатива от страна на министерството, нулева информационна кампания, никакви мерки и поредица от черни рекорди.

Новината за „ваксините с изтекъл срок“ излезе от видео в социалните мрежи, на което медицинско лице обяснява, че на флаконите е изписана стара дата Предшественикът на Кацаров – проф. Костадин Ангелов, първи обясни казуса и обвини новото ръководство на МЗ, че покривайки информация са създали предпоставки за масова паника. Реално ваксините са с удължен срок за още половин година по решение на производителя и регулаторните органи./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448