"Български възход" се готви за избори

България 15.04.2023 12:15 Снимка: ДНЕС+

"Български възход" се готви за избори

"Български възход" изгражда своите структури и се готви за избори. Такава декларация даде лидерът на "Български възход" Стефан Янев пред БиТиВи.

Янев не се ядоса, че партията му не е влязла в 49-то Народно събрание и няма да се откаже от политиката. Дали депутатите се спънаха в невъзможността си да изберат председател на парламента Стефан Янев не знае, но смята, че се задълбава политическата криза. Не е ясно дали "Промяната" фиксира статуквото и какво всъщност е статукво, посочи той.

Според Стефан Янев спирането на парламентарния часовник не е полезно, защото се спира начинът на действие на законодателния орган.

Той е на мнение, че е възможна коалиция между първите две партии - ГЕРБ и ПП-ДБ, но не се знае колко дълготрайна може да бъде една такава коалиция.

Стефан Янев определи като екзотично предложението на Бойко Борисов служебното правителство да стане редовно. Служебното правителство е инструментът, който е заложен в Конституцията, когато няма работещ парламент. Той би участвал в разговори за техническо правителство, ако бъде поканен, но не би участвал под никаква форма в него - нито като евентуален премиер, нито като министър.

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853