Балабанов: Василев срина финансовото състояние в държавата. Не трябва да се сдобива с власт

България 03.05.2023 13:58 Снимка: ДНЕС+

Балабанов: Василев срина финансовото състояние в държавата. Не трябва да се сдобива с власт

Депутатът от ИТН определи покушението срещу главния прокурор Иван Гешев като „брутален опит за убийство“

„Кабинет на малцинство от хора, които говореха преди, че това са „котки в чувал“, а сега с идеята да се облагодетелстват с власт, казват, че това е най-важното за държавата, е лицемерно и егоистично, особено с кандидат за министър на финансите Асен Василев, човек, който срина финансовото състояние в държавата. Този човек не трябва да се сдобива с власт. Такъв кабинет на малцинството, с втори мандат, при положение, че първият още не е даден, е абсурден, и няма да мине“. Това заяви Станислав Балабанов от ИТН пред журналисти в кулоарите на парламента.

„Възможностите, според мен, са или през първия, или през третия мандат. Ние сме готови да получим третия, ако се стигне до него“, подчерта Балабанов.

Той увери, че в духа на парламентаризма „Има такъв народ“ ще се отзоват на разговори, ако получат покана.

„Ние ще се опитваме да бъдем гарант този парламент да работи, защото държавата има нужда от спокойствие. Ролята ни е да осъществяваме контрол, да заставаме на страната на истината, ние ще подкрепяме всички, по възможност, практични решения в законодателната институция“, подчерта още той.

Балабанов определи покушението срещу главния прокурор Иван Гешев на 1 май като „брутален опит за убийство“.

„Особено, когато са замесени косвени хора и част от семейството на главния прокурор. Става въпрос и за неговите деца, представете си ако се беше случило най-лошото, тези деца да бъдат косвени жертви на счупеното в държавата и институциите. Това беше покушение срещу държавна институция, трябва да има адекватно разследване и виновните да си понесат отговорността“, категоричен бе депутатът от ИТН.

CHF CHF 1 2.04928
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93781
TRY TRY 100 5.78422
USD USD 1 1.80161