Атанас Атанасов: Зеленски благодари, че не пречим на търговските отношения за оръжията в един бункер

България 28.01.2023 17:54 Снимка: ДНЕС+

Атанас Атанасов: Зеленски благодари, че не пречим на търговските отношения за оръжията в един бункер

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов оправда Кирил Петков за признанията, че въпреки решението на Народното събрание, страната ни все пак е изнасяла оръжия за Украйна.

Според Атанас Атанасов посредниците и това, че вероятно някой е забогатял от продажбата на оръжията е „ковпромат“ от страна на ГЕРБ и Бойко Борисов.

„Търговията със специална продукция е свободна в България“, уточни Атанасов по време на Националното съвещание на партията.   

„Важното е друго. Аз бях част от делегацията на премиера Петков, когато ходихме в Украйна и срещата със Зеленски. Знаете ли кое беше основното изречение на разговорите в един бункер? Г-н Зеленски каза: Благодаря на българското правителство, че не пречи на нашите търговски отношения с вашата военна индустрия“, обясни Атанас Атанасов.

В малка зала Атанасов събра представители на ДСБ, от които ще поиска да му бъде даден мандат за общо явяване с ДБ и ПП на предстоящи избори. На събранието като гости присъстваха Христо Иванов, Кирил Петков и Владислав Панев.

В своята реч Кирил Петков заяви, че очаква днес да се случи „обединение на добрите сили“ , а когато това се случи „всички хора от задкулисието ще започнат да се страхуват“.

Пред журналисти Христо Иванов заяви, че листите не са определящи, а политиките.

Запитан защо е отсъствал от пленарна зала, когато се гласува Закона за съдебната власт той отговори, че е бил на среща за еврозоната.  

CHF CHF 1 1.97878
GBP GBP 1 2.28913
RON RON 10 3.93187
TRY TRY 100 5.59205
USD USD 1 1.80029