Ангелов не отстъпва: Ресторантите и моловете отварят най-рано на 18 февруари

България 20.01.2021 18:25 Снимка: ДНЕС+

Ангелов не отстъпва: Ресторантите и моловете отварят най-рано на 18 февруари

Ресторантите и моловете могат да бъдат отворени най-рано на 18 февруари.

Това заяви категорично министърът на здравеопазването Костадин Ангелов във Велико Търново. 

Той беше на посещение в областната болница в града.

"Във война сме, всички го казват. Една война не се печели с инат. Думите ми, аз мога да ги повторя и сега. Ресторантьорите и хотелиерите са много важен бранш, но в този момент нашите приоритети са свързани със здравеопазването, образованието и спорта", подчерта Ангелов, след което добави и културата.

По думите му предстои разхлабване на мерките за спорта и културата.

Той обясни още, че след всеки нов ход са необходими поне две седмици, в които здравните власти да проследят резултатите от промяната. Последни ще отворят нощните заведения.

Ангелов подчерта, че това, което сме постигнали не е малко. Ако позволим на емоцията или на ината да ни водят, много бързо ще загубим битката, изтъкна още здравният министър. 

Припомняме, че вчера ресторантьорите заявиха, че дават срок до края на седмицата за решение в тяхна полза. Те настояват да отворят от 1 февруари, в противен случай са готови на протести.  

Здравният министър Костадин Ангелов не беше положително настроен по отношение на исканията заведенията да отворят и заяви, че за да има хора, които да ходят в заведенията, те трябва да са живи и здрави. От думите на премиера Борисов преди това стана ясно, че и да има разхлабване на мерки от 1 февруари, това е с условието, че затягане може да има във всеки един момент. /news.bg

CHF CHF 1 1.76742
GBP GBP 1 2.26632
RON RON 10 4.00678
TRY TRY 10 2.18524
USD USD 1 1.63832